Koomikot

André Wickström

Teksti
Suomalaisen komiikan kummisetä André on tehnyt stand up –komiikkaa rautaisella ammattitaidolla jo yli 20 vuotta. André on lavalla kuin yhden miehen kokonainen teatterinäytös, joka nappaa yleisön hienoksi hiotun komiikan syövereihin. André nähdään televisiossa mm. YLE:n uutisparodiassa Detta om dettassa, Solsidanissa sekä Nelosen Hyvissä ja huonoissa uutisissa. 

Anna Rimpelä

Teksti
Anna Rimpelä on näyttelijä, stand up –koomikko ja nuori rouva, joka mielellään saattelee itsensä tilanteisiin, joissa joku voisi ampua edes hieman jalkaan.  Uskonnonopettajan oloinen Anna on varma siitä, että jos oikein lenkkeilee niin joskus vielä löytää ruumiin. Tämän nuoren rouvan mielenmaisema on sekoitus 90-luvun Laihiaa ja digiajan keskustelupalstoja. 

Antti Haapala

Teksti
Vuodesta 2011 stand uppia tehnyt Antti Haapala on positiivista energiaa hehkuva koomikko, jonka uran nousukiito on ollut vähintään yhtä nopeaa kuin Antin ajatuksenjuoksu. Noin viikon studiotakin käsikirjoittava koomikko saa totisimmatkin suupielet kääntymään ylöspäin. 

Heli Sutela

Teksti

Heli Sutela jos joku osaa yhdistää television ja lavakomiikan. Kulttimaineeseen noussut Kumman kaa ohjelma ja Ylen Melkein totta -draamakomedia ovat tästä hillittömiä esimerkkejä. Heli hauskuuttaa lämpimällä ja sympaattisella tavallaan naisten lisäksi myös miehiä. Aiheet komiikkaan löytyvät todellisesta elämästä ja ärsyttävätkin asiat muuttuvat naurattaviksi.

Iikka Kivi

Teksti

Iikka tuli koko kansan tietoisuuteen Naurun tasapaino –ohjelman myötä vuonna 2014. Iikan pipon alta löytyy terävä pää, jonka oivalluksista on saatu nauttia niin Noin viikon uutisissa kuin stand up –lavoillakin. Maailmaa tarkalla silmällä ja sopivalla kritiikillä seuraava Iikka osaa ja uskaltaa ottaa kantaa sekä tarjota virkistäviä näkökulmia päivänpolttaviin ja ajatuksia herättäviin aiheisiin.

ILLUSIA SARVAS

Teksti
Vuoden 2018 Stand Up -tulokas kisan voittaja Illusia Sarvas kuulostaa satuolennolta, mutta onkin ihan tavallinen kirkkonummelainen. Jotain maagista kuitenkin tapahtuu, kun Illusia nousee lavalle. Illusia on tuore ja erittäin kiinnostava uusi tekijä komiikkaskenessä. 

Jape Grönroos

Teksti
Tosimiehen asenteella varustettu Jape onnistuu usein yllättämään kuulijansa: lempeä nallemaisuus unohtuu nopeasti, kun puhevallan keisari alkaa laukomaan totuuksia pilke silmäkulmassa. Japen viattoman hymypoikapatsasta muistuttavan kuoren alta löytyy muutakin kuin anopin hurmaava koomikko.  

Jussi Simola

Teksti

Jos Jussi olisi juoma, niin hänet kiellettäisiin alle
15-vuotiailta ja sydäntautipotilailta. Jussi on kuin haulikosta ammuttu kolme pannua kahvia juonut superpallo. Jussin keikoilta ei tilannekomiikkaa puutu, vaan yleisö saa taatusti oman osansa tästä energiasta.

Krisse Salminen

Teksti
Hurmaava, koko kansan prinsessa, Krisse on juuri niin hauska lavalla kuin televisiossakin. Viattoman kiltti olemus ja hillittömät omalaatuiset jutut ovat Krissen tavaramerkki eikä vastaavaan tyyliin moni kykene edes kurottamaan.  

Lasse Oikarinen

Teksti
Lasse Oikarinen on vuoden 2017 Vuoden Stand Up –tulokas kisan voittaja, aivan kuten Krisse Salminen tai Ismo Leikola aikoinaan. Lasselle komiikka ja yleisön viihdyttäminen ovat sydämen asioita ja sen tuntee jokainen katsomossa istuva. Lassen komiikka löytyy sieltä, missä joka päivä elämme, jolta kuitenkin ehkä huomaamatta suljemme silmämme, ja asian uudelta kantilta nähtyämme, yllätymme ja nauramme.