Koomikot

ALI Jahangiri

Teksti
Lukuisista televisio-ohjelmasta koko kansan tietoisuuteen noussut juontaja ja koomikko Ali näkee kulttuurien erot ja yhtäläisyydet eikä arastele kertoa havainnoistaan. Suomalais-iranilainen Ali osaa nauraa paitsi itselleen myös muille. Siksi Ali rakastaakin jutella yleisön kanssa. Alin roisi ja pelkäämätön komiikka etenee täysillä eikä himmaa edes mutkiin.

Anders Helenius

Teksti

Venla-voittojakin kahmineen Noin Viikon Uutisten käsikirjoittajasta uuden ajankohtaissatiirin Noin viikon Studion luotsiksi pestattu Anders taitaa komiikan molemmilla kotimaisilla – tietenkin, onhan Anders Paraisilta. Karismaattinen neljän lapsen isä, osaa tarkkailla ironisesti niin maailmanpolitiikkaa kuin suurperhearkeakin.

ANDRÉ WICKSTRÖM

Teksti
Suomalaisen komiikan kummisetä André on tehnyt stand up –komiikkaa rautaisella ammattitaidolla jo yli 20 vuotta. Suomenruotsalaisen komikon sanan säilä sivaltaa mm. Nelosen Hyvissä ja huonoissa uutisissa sekä YLE:n uutisparodiassa Detta om Detta.

Anitta Ahonen

Teksti

Ihana Iso A eli Anitta paukuttaa alasinta sellaisella lekalla että heikompia hirvittää. Iso A:n elämänilo, rempseä ylä- ja alapää sekä ketään kumartelematon tyyli pitävät ahjon kuumana koko esityksen ajan. Tämän tamperelaisen keikan jälkeen kihelmöi kukkahattutädinkin kukka.

EEVA VEKKI

Teksti
Televisiosta tuttu koomikko Eeva Vekki on sekä Mad Cook Shown sivaltava vakiopanelisti että Noin Viikon Studion vakionaurattaja. Eeva on menestynyt uraäiti, joka on kadehdittavan taidokkaasti onnistunut yhdistämään lapset, uran valkoviinin, burn outin ja diapamit. Stand up –lavalla Eevan vahvuutena on improvisointi, jonka kautta jokainen esitys on myös yleisönsä näköinen.

Iikka Kivi

Teksti

Toimittajataustainen mutta lempeä Iikka tuli koko kansan tietoisuuteen Naurun Tasapaino –ohjelman myötä vuonna 2014. Iikan pipon alta löytyy terävä pää, jonka oivalluksista on saatu nauttia niin Noin viikon Uutisissa kuin Stand up –lavoillakin. Maailmaa tarkalla silmällä ja sopivalla kritiikillä seuraava Iikka osaa ja uskaltaa ottaa kantaa sekä tarjota virkistäviä näkökulmia päivänpolttaviin ja ajatuksia herättäviin aiheisiin.

Ilari Johansson

Teksti
Ilarin karisma tyrmää miehet ja kaataa naiset, mutta lopulta mies ottaa molemmat raa’an hellään syleilyynsä. Tämä vaarallisen särmikäs koomikko ottaa haltuunsa koko lavan fyysisellä ja rosoisella, mutta isällisen positiivisella tyylillään.

Jack Björklund

Teksti
Suomenruotsalainen rokkikukko naurattaa kansaa tinkimättömällä asenteellaan. Intohimolla ihmisten naurattamiseen suhtautuva Jacke löytää naurun yleisöstä, oli se mikä, missä ja milloin tahansa. Jacken mukaan stand up on parasta, mitä voi tehdä vaatteet päällä ja sen myös tuntee yleisö.

Matti Patronen

Teksti

Vuodesta 2012 lähtien tämä kiiltävänuppinen komiikan Midas muuttaa tyynellä, mutta absurdilla otteella kaiken nauruksi mihin koskeekaan. Matti on voittanut kaikki komiikkakisat mitä on voitettavissa. Näistä kirkkaimpana YLEn Naurun tasapaino – ohjelman vuonna 2015. Tämä oululaisen herrasmiehen keikoilla on aina hytkymistakuu.

Mikko Vaismaa

Teksti
Mikko Vaismaa on entinen luokanopettaja, mikä selittänee yltiöpositiivisen ja sarkastisen otteen yleisöönsä. Komiikan rautaisena ammattilaisena Mikko naulaa tilanteen kuin tilanteen, ja tarinoisi autiolla saarella petoeläimetkin puolelleen. Mikon jokainen show on kuin täydellisesti järjestetty luokkaretki, jossa jokaisella on hauskaa ja kaikilla varmasti hyvä mieli.